Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дрогирани и пияни шофьори се забавляват по улиците на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 11.05.2020Коментари ()9210
© Plovdiv24.bg
През изминалото денонощие под надзора на прокуратурата са започнати 5 бързи производства срещу водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотици. Двама от водачите са шофирали под въздействие на наркотични вещества, а четирима - след употреба на алкохол. Проверките са извършени на 10 май. 

На кръстовище на околовръстен път II-86 И пот IV-86205 по линия пътен контрол автопатрул на Първо РУ спира лек автомобил "Ауди А3". Проверяващите установили 29-годишен водач от Пазарджик, който се държал неадекватно. Извършената проба с техническо средство реагирала положително за употреба на канабис и амфетамин. 

С положителна проба за употреба на наркотици е и 30-годишен пловдивчанин. При полицейска проверка е установено, че мъжът, шофирал "Деу Рио", е седнал зад волана под въздействието на марихуана.  Двамата водачи са задържани в ареста за срок до 24 ч за престъпление по чл. 343Б, ал 3 от НК. 

Досъдебни производства за престъпления, свързани с употреба на алкохол от водачи на МПС, са започнати в три районни полицейски управления. Двама от нарушителите са установени в Пловдив и един в Първомай.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Drogirani-i-piyani-shofyori-se-zabavlyavat-po-ulicite-na-Plovdiv-965507
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.