Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 42 000 пловдивчани подадоха годишните си данъчни декларации
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 29.04.2020Коментари ()1873
© Plovdiv24.bg
Над 42 000 пловдивчани подадоха годишните си данъчни декларации за деклариране на получени доходи през 2019 г. Близо 82 % са подадени по електронен път - 25 668 с персонален идентификационен код (ПИК) и 8 996 с електронен подпис. Останалите декларации са подадени на гише в офис за обслужване на приходната агенция, по пощата или чрез лицензиран пощенски оператор.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица(с изключение на едноличните търговци) и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с ПИК. През последната седмица в офиса на НАП Пловдив на ул. "Скопие“ 106 се издават над 400 персонални идентификационни кода на ден. В сградите се прилагат допълнителни мерки за защита и регулярна дезинфекция на помещенията.

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица срокът за деклариране и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 г. остава 30 април 2020 г.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си, ако имат възможност, да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-42-000-plovdivchani-podadoha-godishnite-si-danuchni-deklaracii-961776
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.