Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Защо в Пловдив все още няма лаборатория за тестване на коронавирус? Не е ли време за оставка и арест на професор Мурджева?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:31 / 29.03.2020Коментари ()26626
©
Намираме се в извънредно положение, на практика живеем в условията на биологична война. Не е моментът да бъдем толерантни и политически коректни, време е да задаваме правилните въпроси и да отправяме натиск към институциите, защото вече става въпрос за човешки животи - нашият и на нашите близки.

Затова от Plovdiv24.bg  ще продължим да задаваме правилните въпроси и да изискваме от институциите бързо и навременно реагиране:

1. Защо Пловдив още няма лаборатория за тестване на коронавирус?

2. Вярно ли е, че медицинският университет в града ни има нужните помещения, пет PCR апарата и повечето апаратура, за да реализира подобна лаборатория и защо организирането на тази лаборатория не започна по-рано?

3. Вярно ли е, че в МУ не правят лабораторията, защото не искат да работят с опасния вирус от "страх" да не се заразят?

4. Ако от институцията нямат отговор на повечето въпроси, които задаваме, не е ли време проф. Мурджева да подаде оставка? 

5. Не е ли време проф. Мурджева да бъде дори арестувана, защото с начина си на управление на МУ, на профилната катедра и лаборатории в МУ и със своята пасивност на практика е застрашила множество човешки животи?

6. Защо трябваше УМБАЛ "Св. Георги" за пореден път да "спасява положението", с дарителски средства от Г. Гергов да строи лаборатория и закупува оборудване на пожар, ако действително такава е можело отдавна да заработи в МУ?

Задаваме тези въпроси към ръководството на МУ и очакваме още утре да получим отговорите. 

Задаваме тези въпроси към прокуратурата и се надяваме тя да се самосезира по медийни публикации, както многократно го е правила.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zashto-v-Plovdiv-vse-oshte-nyama-laboratoriya-za-testvane-na-koronavirus-Ne-e-li-vreme-za-ostavka-i-arest-na-profesor-Murdzheva-950390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.