Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбира ли Пловдив какво е извънредно положение?
Автор: Георги Василев 14:15 / 20.03.2020Коментари ()44707
Малкият бизнес не издържа на наложените заради разпространението на коронавируса забрани. Магазинчета работят, въпреки че търговията им няма нищо общо с хранителните стоки. Междувременно пловдивчани продължават да се редят на опашки пред супермаркетите, за да се запасят с хранителни продукти и тоалетна хартия, въпреки наличните запаси. По улиците се забелязват и много възрастни хора, които се разхождат без предпазни средства. Това са заключенията на проверките и постъпилите сигнали в редакцията на Plovdiv24.bg.

Днес на булевард "Пещерско шосе“ сякаш карантина липсваше, а вратите на много магазини бяха отворени.  В района между кръстовището с булевард "Васил Априлов“ и железопътния прелез имаше няколко обекта, които изглеждаха съмнително отворени – гумаджийница и вулканизатор, магазин за рибарски пособия, магазин за бои и магазин за щори. Имаше засилено полицейско присъствие, може би магазините не са били в "работен режим“, а само собствениците са си прекарвали времето там? В друг района на Пловдив имаше работеща железария и магазин за домашни потреби.

Междувременно пловдивчани масово се разхождат из града без защитни маски и ръкавици. Често се срещат и възрастни хора, които обикалят улиците, въпреки забраната и препоръките на кризисния щаб. Служители на ОП "Градини и паркове" бяха забелязани в района на стадион "Христо Ботев" - те също не носиха маски. На гребната база животът ври и кипи – гражданите се радват на хубавото време и бяха излезли на разходка – разбира се на групи. 

*(Бележки от автора) Кога ще се вразумите, драги пловдивчани? Вирусът вече е между нас! Загледайте се в следващата линейка, която преминава покрай вас – дано като видите медицинските лица с белите костюми да се усетите, че всичко, което ви говори генералът е реално. Или ще чакате телата да започнат за удрят пода, за да се усетите че е трябвало да си седите у вас? Когато отведат родителите ви и нямате дори право да ги видите, докато се борят за живота си? Тогава ли ще се замислите, че "айлякът“ няма да ви се притече на помощ?


Още по темата: общо новини по темата: 17026
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razbira-li-Plovdiv-kakvo-e-izvunredno-polozhenie-946926
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.