Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинското предприятие "Зоопарк Пловдив" ще бъде закрито
Автор: Диана Бикова 20:24 / 23.03.2020Коментари ()12483
© Plovdiv24.bg
Общинското предприятие "Зоопарк Пловдив" ще бъде закрито, а дейността ще се прехвърли към ОП "Зооветеринарен комплекс". Преструктурирането е обявено в раздел "Проекти на нормативни актове" в сайта на община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След направени обществени консултации и сравнителен анализ е взето решение общинското предприятие да бъде закрито. Това ще стане с приемане на Правилник за отмяна на Правилника за устройството и дейността на ОП "Зоопарк Пловдив". 

Припомняме, че ОП "Зоопарк Пловдив" е създадено през 2016 г. Основните дейности на предприятието са: създаване на подходящи условия за живот на животните в зоопарка, чрез постигане на оптимално качество на полаганите грижи за отглеждането и размножаването им, които отговарят на стандартите за опазването и биологичните нужди на съответния вид; осигуряване на условия за размножаване на видовете – предоставяне на наличните животни за размножаване в други зоологически градини, срещу връщане на приплоди и млади животни, размяна на животни с други зоологически градини в страната, с цел попълване "Зоопарк Пловдив"; поддържане на зоопарка – хранене на животните, почистване на клетките, поддържане и почистване на прилежащата територия; превантивни ветеринарно-медицински грижи за здравното състояние на животните с цел предотвратяване на заболявания, дистрес и нараняване; лечение на болни животни; обществени образователни и информационни дейности, свързани с опазването на биологичното разнообразие; осъществяване на маркетинг и рекламноинформационна дейност на зоопарка с цел популяризиране на същата, като атрактивно, интересно приятно място, както за гостите, така и за жителите на град Пловдив; осъществяване на други незабранени от закона стопански дейности, свързани с предмета на дейност на предприятието.

ОП "Зоопарк Пловдив" има 26 щатни служители, от които заети са само 5 бройки. Директор е Минко Михайлов. Закриването трябва да се гласува от Общинския съвет, на основание чл. 52 от Закона за общинската собственост. Заради извънредното положение за коронавирус COVID-19 обаче не е ясно кога ще има сесия.

Едва след процедурата ще се продължи с довършването на зоологическата градина. Правният отдел на община Пловдив подготвя документите за разваляне на договора с фирма "Запрянови 03", която беше избрана да изгради новите хабитати. На строителя ще бъде върната гаранцията от близо половин милион лева.

Засега не е ясно дали и кога ще се пристъпи към преструктуриране на другите общински предприятия. Както Plovdiv24.bg е съобщавал нееднократно, общинските власти смятат да обединят "Чистота" с "Градини и паркове" и "Радостни обреди" с "Траурни обреди".


Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinskoto-predpriyatie-Zoopark-Plovdiv-shte-bude-zakrito-946506
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.