Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Възстановяват Белодробна болница, правят и лаборатория за COVID-19 в Пловдив
Автор: Георги Василев 18:13 / 16.03.2020Коментари ()26844
©
Възможността за възстановяването на белодробна болница "Димитър Кудоглу" в Пловдив са обсъдили днес кметът Здравко Димитров и пловдивските депутати от всички партии, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Предстои да се направи количествена стойност и сметка, тъй като освен ремонтирана, болницата трябва да бъде и обзаведена. За да стане това може да бъдат отпуснати пари и от националния бюджет.

Създаването на лаборатория за изследване на коронавируса също е сред идеите. Такива има в София, Стара Загора и Варна. Ще трябва да се намери помещение в града, за да може по-бързо да се получават резултатите.

Обсъждано е и отделянето на средства за закупуването на дихателни апарати, които не са достатъчно, но са крайно необходими при тежките случаи на коронавирус. За да стане това възможно най-бързо и лесно, ще бъде свикана извънредна сесия на общинския съвет.

"Призовавам гражданите да бъдат спокойни, но да носят предпазни средства. Службите ангажирани с реда и здравните служби изпълняват добросъвестно задълженията си. Днес имаше работещ магазин за обувки! Глобите са затвор и до 50 000 лева! Предупредени сте! Фризьорските салони също няма да работят“, заяви Димитров, който увери, че идват още маски и облекла за здравните заведения и администрациите, които имат допир с посетители.



Още от брифинга:


- Синя зона е безплатна до 29 март!

- Ще се търси гъвкаво решение за градските рейсове – повече автобуси в пиковите часове.

- Няма как да се затвори града, защото много пловдивчани живеят в Родопската яка или работят в индустриалните зини.

- Генерал Явор Матеев влиза в кризисния щаб заради безценния си опит.

- Ще бъдат осигурени всички нужни защитни средства за студентите по медицина, които ще доброволстват в борбата със заразата.

- На летището се обработва всеки пристигнал.

- Ако се наложи може да се правят военни лагери за болните.



Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vuzstanovyavat-Belodrobna-bolnica-pravyat-i-laboratoriya-za-COVID-19-v-Plovdiv-945035
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.