Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Пловдив тотално неадекватна! Нямало струпване на хора в автобусите! А това какво е, господа?
Автор: Васил Динев 12:31 / 16.03.2020Коментари ()9605
Снимката е направена в автобус номер 24 тази сутрин!
Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса становището на община Пловдив във връзка със струпването на хора в автобусите от масовия градски транспорт:

Автобусите по линиите на вътрешноградския транспорт да се движат с делнично разписание в пиковите часове и с неделно разписание във времето с по-слаб пътникопоток –  това предлагат от ОП "Организация и контрола на транспорта“ на общинския оперативен щаб за ограничаване на опасността от разпространение на коронавируса.

Сред заложените в петък мерки бе предвидено преминаването на всички градски автобуси в Пловдив на неделно маршрутно разписание. Това бе съобразено с обявеното извънредно положение на територията на страната и рязкото намаляване на пътниците в градския транспорт. Според наблюденията на ОКТ тази сутрин не е имало струпване на хора нито в автобусите, нито на спирките.

"За да няма излишно напрежение сред гражданите, предлагаме в пиковите часове движението на автобусите да е през по-малки интервали“, коментира директорът на "Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Той напомни, че на фирмите превозвачи е разпоредено четири пъти дневно да извършват пълна дезинфекция на автобусите. Стриктното изпълнение на дадените предписания се следи от екипи на РЗИ. Работници на ОП "Чистота“ пък дезинфекцират най-малко веднъж дневно всички заслони на автобусните спирки.

Община Пловдив призовава гражданите да проявят разбиране и да се съобразяват с мерките, наложени заради извънредната ситуация. За да се предотврати опасността от разпространението на коронавируса, основната препоръка е по възможност всеки, особено възрастните, да ограничи излизането от дома си, когато не е наложително.

Разписанието на градските автобуси е публикувано в сайта на Община Пловдив. То може да се намери и в мобилното приложение "Градски транспорт Пловдив“.

Очаква се кметът Здравко Димитров да подпише новата заповед за разписанието на градския транспорт.

На очите си ли да вярваме обаче, или на онова, което по-горе ни обясняват от Общината? Припомняме, че сутринта и редакцията на Plovdiv24.bg, и социалните мрежи бяха буквално затрупани със снимки на претъпкани градски автобуси в Пловдив!


Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtina-Plovdiv-totalno-neadekvatna-Nyamalo-strupvane-na-hora-v-avtobusite-A-tova-kakvo-e-gospoda-944834
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.