Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кризисен щаб за коронавируса в Пловдив!
Автор: Васил Динев 08:49 / 09.03.2020Коментари ()24706
©
Ситуацията в град Пловдив към настоящия момент не предизвиква основания за притеснения, свързани с коронавируса. Това съобщи директорът на Дирекция "Здравеопазване“ на общината д-р Калин Калинов, който заедно с кмета Здравко Димитров поддържат непрекъсната връзка с Националния оперативен щаб и с всички отговорни институции.

Д-р Калинов допълни, че ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19. 

В изпълнение мерките на Националния оперативен щаб кметът Здравко Димитров събира в 9:00 ч. в общината всички зам.-кметове, кметовете на райони, управителите на общинските лечебни заведения, главните сестри и ръководителите на клинични и микробиологични лаборатории, които съвместно с Експертния консултативен съвет по здравеопазване ще обсъдят ситуацията с острите респираторни заболявания и коронавируса. 

Общината привежда в изпълнение мерките на Националния оперативен щаб и забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19. 

"Поддържаме непрекъсната комуникация с останалите институции, с които действаме в пълна координация. Призоваваме гражданите да спазват висока лична хигиена, да запазят спокойствие и да се информират от официалните източници", каза д-р Калинов.

Във връзка със ситуацията в страната  Областният кризисен щаб за борба с коронавируса ще заседава от 11,00 часа днес. На заседанието в областна администрация ще се обсъдят  предприетите мерки на територията на област Пловдив, наличието на достатъчен брой легла в инфекциозните отделения на болниците и обезпечеността от защитни облекла и други предпазни средства.

Това съобщи областният Дани Каназирева, която е председател на кризисния щаб. В заседанието ще участват представители на  всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, болници, РД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните.


Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krizisen-shtab-za-koronavirusa-v-Plovdiv-942566
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.