Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стефан Диомов оцеля след тежка операция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:15 / 01.03.2020Коментари ()24674
©
Доброволно на изключително тежка операция се е подложил композиторът Стефан Диомов. Години наред той отлагал интервенцията, но проблемите с дисковата херния, която получил отдавна, нараствали. До скоро бастунът го спасявал и не му било чак толкова мъчително да се държи на краката си, но болките се усилили и лекарите не давали никак добри прогнози за него. Да предприеме мерки досега го спирали единствено плашещите статистики, че голям процент от оперираните никога не прохождат.

След ядрено-магнитен резонанс и няколко скенера Диомов се оставил в ръцете на специалистите в болница "Св. Иван Рилски“. Всичко в операционната минало по план, а основателят на обичаната музикална формация "Тоника“ дори изненадал докторите, като проходил само няколко дни след тежката операция. Най-горд бил, че захвърлил досадния бастун и сега можел да се движи като младеж. Все пак трябвало да е предпазлив и да не се вълнува излишно, защото от 2014 г. насам страдал от сериозни сърдечни проблеми. Тогава дори бе приет по спешност в болница със силно предсърдно мъждене и в свое интервю призна, че не се чувства добре.

"Болестта ми е на психогенна основа, забранено ми е да се радвам и да тъгувам. Лекарите с цялото си безумие ми препоръчват да живея спокойно, но аз не съм такъв човек, продължавам да се вълнувам, това не могат да ми го забранят, аз изпадам в крайности“, споделя Диомов, който дори на 74 г. търси екстремни изживявания.

В последните години хобито му е да пътува до екзотични дестинации по света и да прави снимки на природата и животните там с професионалния си апарат. Последно Диомов акустира в далечна Кения, а фотосите показа на специална изложба. За новата година си пожелавал да спретне и втора такава, след като предходната пожънала голям успех, пише "Ретро". Другото му желание било най-после да работи с примата на естрадата Лили Иванова, с която никога не са срещали творческите си пътища. Звездата обаче предпочита по-младата генерация композитори, особено след като се скара с всички големи имена в бранша като Митко Щерев, покойните Асен Гаргов и Тончо Русев.


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Stefan-Diomov-ocelya-sled-tezhka-operaciya-940722
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.