Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силен протест срещу кариерата над Белащица
Автор: Адриана Георгиева 11:15 / 27.02.2020Коментари ()4081
Бившият омбудсман на републиката Мая Манолова и областният управител Дани Каназирева пристигнаха пред сградата на община "Родопи“ в Пловдив, за да подкрепят протестиращите граждани, които се обявиха против кариерата на "Холсим“ и намерението на концесионера да разшири кариерата с 50 декара, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Манолова изнесе реч пред протестиращите, които посрещнаха думите ѝ с аплодисменти. Не стана ясно обаче като каква присъства тя на протеста.

"Аз съм тук, за да подкрепя гражданите в техния справедлив протест срещу кариерата. На това безобразие е дошло време да се сложи край – не "Холсим“ да иска разширяване на кариерата, а министърът на енергетиката да направи анализ на това дали се спазва концесионният договор и да се предприемат действия по санкциониране и прекратяване на тази концесия, ако се установят твърдените нарушения“, заяви Манолова пред протестиращите.

Областният управител Дани Каназирева настоя за възлагане на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) спрямо кариерата. По думите ѝ, ще се проведе обществено обсъждане, след това идеята ще отиде на екологичен съвет.

"Считам, че община "Родопи“ също ще вземе всички мерки, за да опази обществения интерес. Още в понеделник или вторник ще събера всички контролни органи, които имат отношение, за да вземем всички възможни мерки сега. Процедурата е тежка, но категорично смятам, че ще успеем да защитим интереса на гражданите. Отделно съм в комуникация с министъра на енергетиката – Теменужка Петкова. Тя ще дойде в Пловдив и ще обсъдим този проблем“, категорична бе Каназирева.



Още по темата: общо новини по темата: 126
19.02.2024 »
26.12.2023 »
31.05.2023 »
26.04.2023 »
12.04.2023 »
14.02.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Silen-protest-sreshtu-karierata-nad-Belashtica-939849
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.