Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Случаят "Баба Веска" - умишлено убийство или неизбежна отбрана?
Автор: Георги Василев 11:05 / 13.02.2020Коментари ()5489
Окръжният съд ще реши днес съдбата на 68-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга си Костадин, което разтресе село Труд и цялата страна на 13 януари м.г., предаде репортер на Plovdiv24.bg от съдебната зала. От държавното обвинение настояха за минимум 15-годишна присъда "лишаване от свобода", която да бъде изтърпяна при първоначален общ режим в сливенския затвор.

Прокурорката подчерта, че подсъдимата многократно е можела да се откаже и да не убива мъжа си. По думите й доказателствата поддържат обвинението, а Веска дори се е опитала да заличи следите като е изчистила кървавата баня с кърпа.

"Присъда от 15 години няма да бъде съдебен акт, а издаване на некролог. За тази жена, която е търпяла толкова страдания и домашно насилие, това е смъртна присъда", категоричен бе адвокат Орлин Търновалийски, който защитава Веска пред съда.

Той подчерта многобройните житейски страдания и домашното насилие, което Костадин упражнявал върху жена си, особено след смъртта на единственото им дете, когато и се пропил. По думите му, точно преди убийството Костадин заплашвал Веска, че ще я убие и ликвидира. След това започнал да я налага с дървения налъм. Последвало боричкане, жената не издържала и хванала съпруга си за гушата.

"И едно дете може по-добре да прикрие убийство. Когато са дошли полицаите, банята е била още в кръв. Имала е цяла вечер, ако иска да прикрива следи, а тя дори е хвърлила кървавата кърпа в коша пред къщата. Това не е прикриване, а паника", категоричен бе Търновалийски.

Той настоя за присъда при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Преди това беше изслушана тройната съдебномедицинска експертиза. Според заключението, Костадин е бил много пиян по време на убийството, но е можел да се движи и да действа нормално, тъй като е имал висока поносимост към алкохола. Очаква се присъдата да бъде произнесена минути след 11,30 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 17
08.02.2021 »
10.09.2020 »
27.08.2020 »
09.07.2020 »
13.02.2020 »
02.12.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sluchayat-Baba-Veska-umishleno-ubiistvo-ili-neizbezhna-otbrana-936371
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.