Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Извънредна проверка на отпадъците край АМ "Струма"
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:05 / 05.02.2020Коментари ()1819
©
​Извънредна проверка на отпадъците под АМ "Струма" край Дупница бе осъществена, предаде "БНТ". Тя е по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Екоинспектори вчера бяха на място, за да връчат на собственика заповед за принудително спиране на работа. Той обаче не беше открит. На днешната проверка присъства и екоминистърът Емил Димитров.

Преди около половин час на място пристигнаха главният секретар на МВР Ивайло Иванов, екоминистърът Емил Димитров и говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Те заявиха, че прокуратурата образува ново досъдебно производство срещу собственика на фирма "Феникс" - Кольо Илиев. То ще бъде за нерегламентирано управление на отпадъците, което застрашава живота на много граждани. Втори ден обаче Кольо Илиев се укрива от полицията.

Органите на реда го търсят както тук в административната сграда, така и на всички негови адреси, които са известни. Търсят го да му връчат заповедта за принудително спиране на дейността на фирмата, докато тя не разчисти всички отпадъци наоколо.

Главният секретар Ивайло Иванов поясни, че тук ще бъде поставен и денонощен полицейски пост, който да следи за изпълнението на тази дейност.

Екоминистърът обеща, че до края на годината е възможно да има и законови промени, за да може, когато фирма като тази правят нарушения и не съхраняват правилно отпадъците, да могат да бъдат затваряни веднага.

Административната сграда на фирмата, работеше днес до обяд. В момента е затворена. Проверките продължават.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Izvunredna-proverka-na-otpaducite-krai-AM-Struma-934488
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.