Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предложение: Доброволци да помагат на полицията при охраната на обществения ред
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:38 / 31.01.2020Коментари ()3163
©
Доброволци да помагат на полицията при охраната на обществения ред и да отправят устни предупреждения към хора, за които се предполага, че ще извършат престъпление. Това предлагат четирима народни представители от ВМРО начело с Искрен Веселинов в проект за промени в Закона за МВР.

Той е внесен преди гледането на второ четене на друг проект, който е от правителството. Той предвижда обединяването на дирекция “Жандармерия" и Отряда за борба с тероризма в нова дирекция с наименование “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма".

Според проекта на ВМРО доброволците могат да съдействат на полицията индивидуално или ако се обединят във формирования от двама и повече. Доброволци могат да стават български граждани, които имат поне основно образование, не са осъждани дори и на глоба, не са разследвани и са физически и психически здрави.

Вносителите предлагат доброволците да могат да задържат хора, извършили престъпления на охраняваната от тях територия. Те ще имат право да арестуват и нарушители, които създават опасност за живота и здравето на другите или на имуществото им. Щом задържат някого в параметъра на охранявана от тях зона, те незабавно трябва да уведомят полицията.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Predlozhenie-Dobrovolci-da-pomagat-na-policiyata-pri-ohranata-na-obshtestveniya-red-933256
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.