Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Огромни количества отпадъци се складират на Рогошко шосе
Автор: Адриана Георгиева 08:45 / 21.01.2020Коментари ()6757
© Google
Огромни количества отпадъци се складират до бившето депо за метал на фирма "Ангел Стоилов 96" АД , намиращо се на Рогошко шосе и в съседство с фирма "Напредък". Това сигнализира читател на Plovidiv24.bg.

Незабавна проверка на ОП "Чистота" по повод читателския сигнал констатира, че на посочeното място наистина са складирани бали с отпадъци, каза за Plovdiv24.bg изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев. Имотът е частна собственост и се намира в индустриалната зона.

Сигналът бе препратен и до РИОСВ, откъдето за Plovdiv24.bg отговориха така:

"Идентичен сигнал е постъпил в РИОСВ – Пловдив на 15.01.2020 година. Въпросната фирма е проверявана многократно от екоинспекцията. РИОСВ – Пловдив, включително два пъти през януари. Инспекторите са установили, че инсталацията не е въведена в експлоатация по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ), след като е отправила запитване за това към РДНСК – Пловдив.

На фирмата е забранено извършването на дейност и към момента работата на площадката е изцяло преустановена до привеждането й в съответствие с изискванията на ЗУТ. На собствениците са дадени указания да предоставят документи на РИОСВ – Пловдив, удостоверяващи въвеждането й в редовна експлоатация.

Фирмата има издаден регистрационен документ от РИОСВ – Пловдив за съхраняване на отпадъци от пластмаса".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ogromni-kolichestva-otpaduci-se-skladirat-na-Rogoshko-shose-930032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.