Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След Варна и на пристанището в Бургас откриха контейнери с нелегален италиански боклук
Автор: Силвия Станева 15:19 / 18.01.2020Коментари ()4316
©
Илюстративна снимка
Районна прокуратура – Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци на пристанище, стопанисвано от "БМФ Порт – Бургас“ ЕАД.

Досъдебно производство по член 353г, ал. 1 от Наказателния кодекс ръководи Районна прокуратура – Бургас. Цитираният текст от Наказателния кодекс ангажира  наказателната отговорност на всеки, който в нарушение на установения ред пренася отпадъци през граница на страната.

Досъдебното производство е образувано по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи, стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество "Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество "Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък.

Действията по разследването и процесуалните такива продължават.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sled-Varna-i-na-pristanishteto-v-Burgas-otkriha-konteineri-s-nelegalen-italianski-bokluk-929669
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.