Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъждат проекта за реставрация на Небет тепе
Автор: Диана Бикова 12:58 / 02.01.2020Коментари ()4075
© Plovdiv24.bg
Проектът за консервация, реставрация и експониране на Небет тепе, наречен "По крепостните стени на Филипопол" най-после ще бъде представен пред пловдивската общественост. Той е на арх. Румяна Пройкова, която е автор и на реконструкцията и осъвременяването на пл. "Централен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектът "По крепостните стени на Филипопол" включва Небет тепе, подходите към него и Източната порта. Той е на стойност 9 779 1150 лв., за които ще се кандидатства за финансиране по ОП "Региони в растеж" за културна инфраструктура. 

Обществено обсъждане ще се проведе на 7 януари от 16.30 ч. до 19.30 ч. в заседателната зала на Общински съвет - Пловдив. Гражданите могат предварително да разгледат материалите по проекта в бившия партиен дом, ет.4, стая 7.

За 20 януари пък е насрочено общественото обсъждане на бюджета на Пловдив за настоящата година. Предвижда се на 10-ти януари проектът за бюджет да бъде качен на сайта на общината, където трябва да остане 1 месец преди да бъде гласуван от общинските съветници. В него би трябвало да бъде заложена и кредитната линия от до 120 милиона от ЕИБ, за преговорите на която съветниците дадоха зелена светлина на последната за 2019 г. сесия на ОбС - Пловдив. По закон, бюджетът трябва да бъде приет до 31 януари.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obsuzhdat-proekta-za-restavraciya-na-Nebet-tepe-925576
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.