Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Славчо Атанасов: Ако съборят Бетонния мост, ще трябват хеликоптери!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 13.12.2019Коментари ()12773
© Plovdiv24.bg
Народният представител от Пловдив и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов зададе парламентарен въпрос на министъра на транспорта Росен Желязков във връзка с предвиденото премахване на Бетонния мост в Пловдив. Съоръжението е ключово за жителите на район "Южен“, които са 103 хиляди души.

Това е един цял областен град. В момента движението сутрин и вечер в пиковите часове е сериозно затруднено, тесните улици са задръстени, представете си какво ще стане, когато Бетонния мост бъде премахнат, коментира Славчо Атанасов.

Подходите към района в момента са само три. Ако съборят моста, ще останат два, но те се намират в другия край на "Южен“. Това още повече ще затрудни трафика. Хората с хеликоптери ли трябва да се придвижват, г-н министър, допълни още Атанасов.

В своя отговор министър Росен Желязков подробно изброи какви процедури са проведени и какви договори са сключени между Община Пловдив и НКЖИ. Министърът подчерта значението на предвидените за изграждане нови съоръжения – пробив под Централна гара и връзката "Модър - Царевец“, обясни, че премахването на Бетонния мост е необходимо заради недостатъчната му височина, което е сериозна пречка за преминаването на електрическите влакове по изграденото с европейски средства високоскоростно железопътно трасе. Заради моста, локомотивите се налагало да се движат бавно и със свалени пантографи.

На конкретните въпроси в парламентарното питане: "Какви мерки ще предприемете, за да направите възможно запазването на това ключово за града ни съоръжение?“ и "Ще поемете ли официален ангажимент пред пловдивчани за запазването на Бетонния мост?“ Росен Желязков не даде конкретен отговор и не пое никакъв ангажимент.

Министърът на транспорта не пожела да се възползва от правото си на дуплика към забележките на народния представител Славчо Атанасов за липсата на ясен отговор и конкретен ангажимент за запазването на Бетонния мост в Пловдив. Има такава възможност, според строителни инженери и архитекти е възможно съоръжението да бъде повдигнато, а не разрушавано, допълни още Атанасов.


Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-Ako-suboryat-Betonniya-most-shte-tryabvat-helikopteri-921585
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.