Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специалист за пробива под гарата: Ще има голям проблем с трафика поне за 2 години
Автор: Диана Бикова 16:42 / 14.11.2019Коментари ()15852
© Google
Изграждането на пробив под централна жп гара в Пловдив вероятно ще бъде отложено във времето, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Днес в НКЖИ беше отворена единствената оферта в процедурата по ЗОП. Предложението е на "Обединение Проект Пловдив", в което влизат "Трейс груп Холд" и "Балкантел" ООД.

Консорциумът предлага цена от близо 112 милиона лева без ДДС. Срещу тази сума строителят ще модернизира железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и ще изгради комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив. Предложената цена е по-висока от обявената от държавата сума, която възлиза на малко под 80 млн. лв.

Според инж. Емил Бойчев - председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране - Пловдив заради разминаването в цифрите поръчката трябва да бъде прекратена, както изисква ЗОП. 

"Преди няколко месеца бяхме поканени в Общината да ни представят схемата на пробива под Централна гара. Проектът като технология не е добър, ще има голям проблем с трафика за период от поне две години, тъй като ще засегне кръговото на гарата и булевардите "Христо Ботев" и "Васил Априлов"" - обясни инж. Бойчев. Той уточни, че на практика няма идеен проект за пробива, а това, което им е било представено, било схема. 

Общественаната поръчка на НКЖИ обхваща пробив под гарата, чрез който ще се свържат булевардите "Васил Априлов", от една страна и "Македония" и ул. "Димитър Талев", от друга. Включена е смяна на жп линиите, модернизация на жп системите и оборудването, направа на пешеходни пасарелки и подлези. Изпълнението е разделено на три етапа - проектиране, строителство и издаване на сертификат за оперативна съвместимост.


Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Specialist-za-probiva-pod-garata-Shte-ima-golyam-problem-s-trafika-pone-za-2-godini-913860
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.