Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Брокер: Имотният пазар в Пловдив се успокоява
Автор: Диана Бикова 12:20 / 10.11.2019Коментари ()10130
© Plovdiv24.bg
Имотният пазар в Пловдив е в състояние на баланс, каза в интервю за Plovdiv24.bg брокерът Стефан Моллов.

Средната цена на жилище в Пловдив е 771 евро/кв. м., което е с 30% по-ниска спрямо средната цена на имот в София и с 12% по-ниска в сравнение с апартаментите във Варна. Именно това е причина за големия интерес към жилищата в Пловдив, смята експертът, който участва в традиционната есенна бизнес закуска на Imoti.net. Друг сериозен плюс за имотния пазар в града и региона е завишеното предлагане на имоти ново строителство с по-големи размери. Статистиката показва, че интерес към закупуване на жилище в Пловдив и региона имат както хора от цялата страна, така и българи, които живеят в чужбина.

Най-ниските цени са в крайните райони на Пловдив - кв. "Изгрев" и останалите край Пловдив, а най-високи са край Медицинския университет, в района на бившия Новотел и в централна градска част. Логиката е, че тези райони са с добри параметри за живеене.

В момента лихвите за ипотечни кредити са на такива нива, че месечната вноска е около 400 лева. Хората, които имат възможност да плащат тази сума, предпочитат да ги дават за ипотека, вместо за наем, отбелязва брокерът.

Още за имотния пазар в Пловдив - гледайте интервюто със Стефан Моллов във видеото.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Broker-Imotniyat-pazar-v-Plovdiv-se-uspokoyava-912598
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.