Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ходът на Борисов изхвърля Каназирева от политиката
Автор: Любомир Минчев 12:50 / 08.11.2019Коментари ()51926
© Plovdiv24.bg
"Тя е в политическа партия ГЕРБ още от самото начало“. Така Бойко Борисов коментира назначаването на Дани Каназирева за областен управител на Пловдив. И напълно смъкна маската на опозиционност, с която се прикриваше Каназирева.

Борисов никога не казва нещо, особено за политически назначения, с което да не преследва определена цел. Той ясно каза и на избирателите на Каназирева – гласувахте за ГЕРБ. Но и преди да го направи, самата Каназирева беше достатъчно изплашена от назначението си за областен управител.

В първите си интервюта тя не изглеждаше никак ентусиазирана, напротив – беше ужасена, личеше и по погледа й. Каназирева разбра какво се е случило с този ход на Борисов – че собственоръчно е подписала политическата си смърт.

Гениален ход на Борисов, с който изхвърля Каназирева от политиката. Това е очевидно. Политолог употреби израза "политически фалит“, след като е приела назначението.

Постът на областен управител е с декоративни функции и те държи встрани от градската политика и не само. Единственото, което е в правомощията ти, е да се запознаеш с кметовете на общините в областта и да се правиш, че с нещо можеш да им помогнеш. Можеш да върнеш решение на някой ОбС и толкова. Можеш да се снимаш и с премиера, ако дойде в района на инспекция. Това е новото положение на Дани Каназирева.

По-важното е, че след изтичане на мандата – година и няколко месеца, Каназирева не може повече да твърди, че е алтернатива на каквото й да било. Това беше нейното политическо битие досега – да твърди, че е алтернатива. С един замах Борисов отне и последната надежда на Каназирева, че може да е фактор в пловдивската политика.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Hodut-na-Borisov-izhvurlya-Kanazireva-ot-politikata-912208
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.