Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стефан Стоянов: Дуалното обучение дава възможност на бизнеса да е близо до децата
Автор: Диана Бикова 16:21 / 30.10.2019Коментари ()3769
© Plovdiv24.bg
Политиката по въвеждане на професионално и най-вече на дуалното обучение в професионалните гимназии дава възможност на повече компании да са близо до децата, когато те се изграждат като професионалисти и след това да предлагат работа. Това заяви заместник-кметът Стефан Стоянов след откриването на новата учебна зала в Професионалната гимназия по електротехника и електроника - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Реновирането и оборудването на учебната лаборатория е плод на дългогодишно сътрудничество между ПГЕЕ и BTL Industries. "Това е успешният модел за партньорство между професионална гимназия и бизнес партньор, който осигурява на учениците съвременна ергономична физическа среда и модерно технологично оборудване, което ние днес показахме на практика как се получава" - каза директорът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова.

Успява ли да се стопи дистанцията между училищното обучение и практическите нужди на бизнеса и какви нови учебни зали ще бъдат открити в ПГЕЕ в Деня на професионалното образование 26 ноември - гледайте в интервюто с директора на гимназията Стоянка Анастасова и зам.-кмета Стефан Стоянов.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stefan-Stoyanov-Dualnoto-obuchenie-dava-vuzmozhnost-na-biznesa-da-e-blizo-do-decata-909805
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.