Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Може ли Пловдив да очаква най-после спокойна изборна нощ на балотажа?
Автор: Георги Кирилов 10:35 / 30.10.2019Коментари ()8972
© Plovdiv24.bg
Дежавю! С тази дума може да бъде описана обстановката в Пловдив преди балотажа за кмет на града. Преди 4 години кандидатът на ГЕРБ отново бе с преднина от около 20 000 гласа преди втория тур. Тогава изборите бяха решени с фотофиниш. 

Има ли сили Славчо Атанасов да ни предложи нов фотофиниш?

Тази година обстановката е доста по-различна. Този път разликата е доста по-трудна за преодоляване.

Десните са фактор

"Демократична България" вече са фактор, ще участват в ОбС и акумулираха ресурс от немалко гласове, които по всяка вероятност ще се влеят в тези на ГЕРБ на балотажа.

Патриотите са доста по-слаби

Традиционно Славчо Атанасов разчита изключително на патриотичен вот. В предишните избори и ВМРО и НФСБ и Атака се справяха значително по-добре. Сега, освен че не са единни, резултатите им са доста по-слаби.

БСП не стига

Славчо Атанасов освен на патриотичен вот, разчита изключително много на мажоритарния и левия вот. БСП обаче в Пловдив през последните години е подложена на истинско унижение в лапите на другаря Гергов и непрекъснато отслабва. Освен това столетницата по традиция в Пловдив е разцепена поне на две и трудно ще успее да се обедини в подкрепа на кандидата със значително по-леви функции, какъвто е Атанасов. 

Конформисткият вот

Има една прослойка от пловдивчани, които гласуват за победителите. Със силния си резултат на първи тур Здравко Димитров определено спечели тези колебаещи се пловдивчани и се очаква на балотажа те да "хвърлят" за него.

Протестният вот

Тук е голямото разковниче. На предишните избори Славчо Атанасов успя да акумулира целия протестен вот по време на втория тур. Сега този феномен едва ли е възможен, защото от управляващата партия все пак излязоха с друг кандидат. Има промяна и тя е отчетена от избирателите.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Mozhe-li-Plovdiv-da-ochakva-nai-posle-spokoina-izborna-nosht-na-balotazha-909693
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.