Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдив може да се похвали с нова туристическа атракция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:53 / 23.10.2019Коментари ()9659
© Plovdiv24.bg
Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на града имат възможност да го видят по различен и необичаен начин по време на "Графити туровете", които се организират. Инициативата за популяризиране на стрийт културата е на пловдивски екскурзоводи.

Драматичният театър, Капана, Стария град. Това са само част от местата, където има рисунки по фасадите, включени в графити тура. Преди да създадат маршрута, екскурзоводите правят дълги проучвания и за хората, които правят графитите.

"Срещнали сме се с доста от тях, говорили сме, направо сме ги разпитвали какво се случва и на всеки един от графити артистите разказваме част от историята, тяхната лична история, какво ги вдъхновява, какво ги кара да създават изкуство.", казва екскурзоводът Илия Илиев пред БНТ.

Все по-често авторите се обединяват и работят заедно. Голяма част от графитите в града вече приличат на огромни стенописи.

"Разбира се стрийт арт е свързан с борба за територия. Много е важно това да е твоето място. Типичният графит първо, че е нелегален и второ най-вероятно ще го направи само един човек, за да може да покаже колко е голям.", допълва Велислав Годжунов, друг инициатор на "Графити туровете".

За момента графити туровете са само в неделя и понеделник. Групите тръгват от сградата на общината точно в 14 часа. Но идеята на организаторите е, ако има интерес, те да се провеждат и в други дни от седмицата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-mozhe-da-se-pohvali-s-nova-turisticheska-atrakciya-908088
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.