Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Известна адвокатка през сълзи: От семейството остана само един четворен гроб
Автор: Адриана Георгиева 12:20 / 21.10.2019Коментари ()19565
© Plovdiv24.bg
Борислав Писачев (най-вляво)
Борислав Писачев, който причини катастрофа преди две години, в която загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова, съпругът й и двете им деца, обжалва наказанието си днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Защитата на подсъдимия - адвокат Гунев отбеляза, че клиентът му бил с влошено здравословно състояние и помоли да се намали наказанието му. Пожела да се отчете и това, че във фаталната вечер, когато Борислав е нарушил правила за движение и навлязъл в лявата лента, се опитал да поправи грешката си, но не е успял, защото съпругът на зам.- кметицата карал в насрещното. 

Адвокат Сузана Алекова, която представлява частните обвинители и близките на загиналите, контрира твърдението, че Писачев се нуждае от ежеседмични прегледи. Тя заяви, че при него се забелязва подобрение на здравето и че си измисля, за да облекчи присъдата си.

"Загиналото семейство бяха мои близки, децата израснаха пред очите ми. От тях не остана и следа, само един четворен гроб" каза през сълзи Алекова. Също така подчерта, че обвиненият не е изразил никакво съжаление за постъпката си.

"Той говори само за крака и мярката си, мисли само за себе си. Не е потърсил дори семейството да се извини", каза още тя. 

Другият адвокат, представляващ семейството на загиналите, поиска присъдата да бъде увеличена. Прокурорът пожела да се потвърди предишното наказание - 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да управлява МПС.

"Моите съболезнования на близките и роднините. Всеки ден живея с мисълта за тази грешка" каза за първи път Борислав.

До месец магистратите ще решат каква ще бъде присъдата на обвинения.



Още по темата: общо новини по темата: 10
27.06.2019 »
04.04.2019 »
04.04.2019 »
14.01.2018 »
09.01.2018 »
27.12.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izvestna-advokatka-prez-sulzi-Ot-semeistvoto-ostana-samo-edin-chetvoren-grob-907299
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.