Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 09.10.2019Коментари ()1361
© Plovdiv24.bg
Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети за Варна и региона отчита международният проект "Световно образование“. Това каза за Радио "Фокус“ – Варна Соня Митева, консултант по въпросите за образование в чужбина.  

По думите й, за поредна година се наблюдава устойчив ръст на ранните кандидатури за висше образование в чужбина за учениците от Варна и региона. Близо 20% от учениците, решили да се обучават в чужбина, са от Варна и региона, с което областта се нарежда на второ място след София по брой на студентите в чужбина. Това се дължи на добрите средни училища и езикова подготовка на учениците тук.

Соня Митева добави, че една от причините българските ученици да предпочитат западните университети е това, че там се предлагат много повече магистърски и бакалавърски програми.

"Българското образование има много добри програми, но в сравнение с чуждите университети са изключително малко като брой. Освен това трябва да се вземе предвид и базата, с която разполагат другите университети“, допълни експертът.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rust-na-rannite-kandidaturi-za-priem-v-zapadni-universiteti-904282
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.