Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фонтан ще краси новия парк на бул. "Княгиня Мария Луиза"
Автор: Адриана Георгиева 08:38 / 09.10.2019Коментари ()5645
Фонтан се появи в новия парк на ъгъла на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен". Той е част от проекта по облагородяването на тази зона и е по идея на районния кмет Георги Стаменов. Това каза инж. Тошо Пашов, и.д. кмет на район "Централен" пред репортер на  Plovdiv24.bg.

"Искаме тази зона да стане едно привлекателно място за хората от квартала" каза още инж. Пашов. Отделните елементи от новата зелена площ, които в момента се реализират, са зони за отдих, водна площ - фонтан. Другата площ е въжена пирамида, която ще бъде 4 метра и половина за по-големите деца. Тя се смята за  голяма атракция, тъй като няма друга подобна  в район "Централен" и се прави за първи път. Предвидени са и зелени площи с алеи.

"Направи се и паркинг, защото паркоместата за живущите бяха недостатъчни. Премахнаха се старите складове и бараки за целта" обясни Тошо Пашов. Другата седмица предстои официалното откриване  на парка.

Хората от квартала приели идеята много радушно. Първоначално те смятали, че ще се правят кооперации и много се зарадвали, когато разбрали, че няма да се уплътнява с жилища, а ще се направи място за отдих.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Fontan-shte-krasi-noviya-park-na-bul-Knyaginya-Mariya-Luiza-904135
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.