Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Напрежение в "Столипиново", роми се уплашиха, че ще им вземат децата!
Автор: Георги Василев 15:40 / 08.10.2019Коментари ()8597
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Драма с отнемане на деца попари пловдивския квартал "Столипиново", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Наплашени родители щурмували детска градина в района вчера, тъй като прочели в социалните мрежи, че забавачката е под обсада от служители на дирекция "Социално подпомагане", дошли да вземат всички деца, които не са припознати от единия родител.

Слухът тръгнал от Фейсбук, а родителите вече били наплашени от случващото се в махалита край градовете Ямбол и Сливен. Тъй като много от децата в ромската общност не са припознати, вчера хората се уплашили и тръгнали да ги "спасяват“.

Там били посрещнали от служителите на дирекцията, които ги успокоили, че става въпрос за спекулации. Проведени са много разговори с родители от ромската общност, които да станат вестоносци на истината в квартала:

"Социалните служби нямат нито законово, нито морално основание да отнемат деца, защото не са припознати от единия родител. Никога не се е случвало с такъв мотив да бъде изведено дете. Деца могат да бъдат изведени от семействата им само при изключително рискови ситуации и тогава, когато има насилие.“, категоричен бе директорът на "Социално подпомагане" Надя Танева.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Naprezhenie-v-Stolipinovo-romi-se-uplashiha-che-shte-im-vzemat-decata-904101
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.