Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Себастиян Курц е новият-стар канцлер на Австрия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 30.09.2019Коментари ()2155
©
Консервативната Австрийска народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц печели 38,4% от гласовете на предсрочните парламентарни избори в Австрия. Това показват окончателните резултати след преброяване на всички гласове, подадени в избирателните секции. Така Курц и неговата партия ще получат 73 депутатски мандата, информира БНТ.

Социалдемократическата партия се нарежда на втора позиция, следвана от крайнодясната Австрийска партия на свободата, "Зелените" и либералната "Нова Австрия".

Експерти коментират, че за да състави правителство Себастиан Курц ще трябва да се коалира с представители на Зелените и на либералната партия "Нова Австрия", тъй като сегашното ръководство на Австрийските социалдемократи не желае да се коалира с консерваторите.

Австрийските Зелени, които постигнаха силен резултат на произведените днес в страната предсрочни парламентарни избори, поискаха от бившия канцлер Себастиан Курц "радикална промяна", за да се коалират с неговите консерватори, предаде Франс прес.

"Необходима е радикална промяна от политиката", водена от управлявалата до май коалиция между Австрийската народна партия (АНП) на Курц и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), заяви лидерът на екологичната формация Вернер Коглер пред обществената телевизия. Той добави, че "имаме нужда от знак за прелом".


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Sebastiyan-Kurc-e-noviyat-star-kancler-na-Avstriya-901872
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.