Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Европейски ден на езиците в Пловдив
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:40 / 26.09.2019Коментари ()2028
©
На 26 септември отбелязваме европейския ден на езиците. Празникът е обявен от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 г. Целта на европейския ден на езиците е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Информационен център "Европа Директно-Пловдив“ в партньорство с езиковите училища на града и ученическите клубове "Европа" имат честта да ви поканят на 26 септември заедно да отпразнуваме езиковото многообразие на Европа.

В двора на Езикова гимназия "Иван Вазов" от 10.30 часа ще можете да се запознаете с дейността на ИЦ "Европа Директно – Пловдив“ и възможностите за обучение в чужбина от "Едланта". Ще получите различни информационни материали за Европа, както и да изобразите или напишете на нашето импровизирано "пано - простор“ любими думи и фрази на различни езици.

От 14:30 часа в конферентната зала на ЕГ "Иван Вазов“ ще се проведе интерактивна викторина – състезанание. Викторината ще включва въпроси, насочени към: езикови факти, неповторими думи, скоропоговорки на различни езици, игри за запаметяване; игрословици, знания за известни личности , които говорят различни езици.

"Европа Директно – Пловдив" и "Едланта" ще предоставят награди и допълнителни информационни материали на всички участници и зрители. Прилагаме ви снимка от честване на Европейския ден на езиците през 2018 г. в Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Evropeiski-den-na-ezicite-v-Plovdiv-900856
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.