Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поднесоха венци и цветя в памет на българите, загинали в борбата срещу комунистическия режим
Точно в 12.00ч. днес на паметник "Свидетелят" пред Общината се проведе тържествено поднасяне на венци и цветя в памет на българите, загинали в борбата срещу комунистическия режим в България, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На днешната дата се навършват точно 75 години от кървавите събития.

Припомняме, че паметникът е поставен през 2005 година на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на Общината в град Пловдив по инициатива на Съюза на репресираните в България, а проектът и изработката на монумента са дело на скулптора Георги Иванов – Жорж Трак и на архитект Емилия Божкова. Паметникът се нарича "Свидетелят" и е изработен от месинг и камък, като при оформянето му са вмъкнати и части от падналата през 2001 година столетна черница, извисявала се пред сградата на общината. Монументът символизира хилядите невинни жертви на комунистическия режим и тяхната духовна извисеност. В каменната основа е вплетен следният надпис: "Отсечени във времето – разлистваме".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Podnesoha-venci-i-cvetya-v-pamet-na-bulgarite-zaginali-v-borbata-sreshtu-komunisticheskiya-rezhim-896651
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.