Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Научиха жените от "Столипиново" къде да търсят правата си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 13.08.2019Коментари ()6498
© Plovdiv24.bg
Заключителна пресконференция по проект "Знания за промяна“, финансиран от Български фонд за жените, ще се проведе днес в Пловдив. Проектът се проведе в периода от февруари-август 2019 г. и бе насочен към уязвими групи жени, с фокус ромски жени. Основната цел на проекта бе ромските жени да разпознават нарушения на правата си и да бъдат информирани къде да търсят помощ в случаи на насилие, основано на пола, по социални и здравни въпроси.

В рамките на шест месеца, ромските жени от кв. "Столипиново" можеха да се възползват от безплатни юридически и психо-социални консултации. С дейностите, екипът целеше създаване на адекватна преценка, информация и знания относно темите за насилие, основано на пола, видовете социални услуги с цел превенция на насилието, ранните бракове и насърчаването на търсенето на помощ.

Те се провеждаха всеки месец в квартал "Столипиново". В рамките на проекта бе изготвен и заключителен доклад, който има за цел да запознае широката публика и институциите с проблемите, които маргинализираните групи срещат всеки ден.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nauchiha-zhenite-ot-Stolipinovo-kude-da-tursyat-pravata-si-889895
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.