Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Велинград празнува
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:31 / 07.07.2019Коментари ()3804
В първата събота на юли се отбелязва Денят на Велинград. Тази година той бе вчера - 6 юли и по традиция бяха открити и 47-те Велинградски празници на културата. Те ще продължат до 14 юли включително и ще преминат под надслов "Бъди активен".

Община Велинград бе предвидила богата програма, съобразена с предпочитанията на всички възрастови групи. 

Денят започна с тържествена Света литургия в 9:00 ч. в храма "Успение Богородично", която беше отслужена за здраве, просперитет и благоденствие на жителите на Велинград.

В 9:30 ч. с дефиле от сградата на общинска администрация до пл. "Николай Гяуров" започна Осмият фолклорен фестивал "Хоро при извора".

От 10:00ч. на жп гарата Велинград посрещна родопската теснолинейка и гостите, които пътуват "С малкия влак в Деня на Велинград".

Официалната програма започна в 19:00 ч. с парад-дефиле на представителен духов оркестър и мажоретен състав "Димитър Мечев" с диригент Огнян Митонов и художествен ръководител Биляна Масларова, до централния площад на СПА столицата.

След церемонията по издигане на знамена и приветствие на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев стартира  и празничният концерт. В него се включиха много местни самодейци. Зрителите видяха и спектакъла, носител на много награди – "Чепинският змей“ на ПАНПТ "Чепино“, а гост-изпълнители бяха група D2.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Velingrad-praznuva-880684
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.