Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължават съдебните битки за уволнената директорка инвалид
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 28.04.2009Коментари ()2692
©
Пловдивския окръжен съд ще разгледа днес делото, относно скандално уволнената директорка-инвалид на Професионална гимназия по битова техника - инж. Ваня Стоицова, научи Plovdiv24.bg.

През декември миналата година състав на Районния съд отмени заповедта на министър Даниел Вълчев, с която Стоицова беше уволнена, поради невъзможност да се справя с работата си. В своето решение съдът беше отбелязал, че не е осъществен фактическия състав на основанието за уволнение - "невъзможност", тъй като високия процент инвалидност, който е даден на Стоицова, не е по трудовото й правоотношение, а по друга дейност и работа, която е извън професионалната и квалификация.

Пред Окръжния съд, жалби срещу решението на първоинстанционния съд са подали от Министерството на образованието и науката, както и от самата Професионална гимназия по битова техника, представлявана от временно изпълняващата длъжността "Директор" Мария Ангелова, която беше заместник на Стоицова.

С предварителни определения окръжния съд отхвърли всички искания на МОН и гимназията да бъдат направени експертизи на бившата директорка, тъй като те нямат отношение по същината на спора и целят да го изместят в субективна "невъзможност" за изпълнение на работата, а не такава, която произтича от процента инвалидност. По този начин са стопирани всички възможности делото да бъде многократно отлагано във времето.

Съгласно разпоредбите на ГПК, при потвърждение от ПОС на първоинстанционното решение, то влиза в сила и се изпълнява, независимо от това дали се обжалва пред ВКС.


Още по темата: общо новини по темата: 12
30.12.2011 »
21.04.2010 »
19.06.2009 »
18.06.2009 »
01.06.2009 »
28.04.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produlzhavat-sudebnite-bitki-za-uvolnenata-direktorka-invalid-88035
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.