Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тъжно, Боян загуби битката с левкемията
Автор: Мариана Панчева 09:34 / 19.06.2019Коментари ()35351
©
Боян загуби битката с левкемията, научи Plovdiv24.bg. "Днес нашия скъп син Боян премина в един по-хубав свят. Нашето семейство е благословено от Господ, защото беше дарено с такова дете. Благодарим Ти Господи за това щастие! 23 години изпълнени с много любов, стремежи и мечти. Ще останеш завинаги в сърцата ни", написаха вчера съкрушените му близки.

Боян Бонев е 22-годишен млад мъж от Първомай. Завършва с отличие пловдивската математическа гимназия, увличайки се по програмирането. Продължава образованието си в Англия, където е един от малкото студенти със стаж по специалността след приключване на първата година от обучението си. Животът му се преобръща, когато е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.

Желанието му бе да се излекува и да продължи образованието си възможно най-скоро е огромно, започва лечение и след един месец се оказва, че трябва да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Битката му трогна пловдивчани, последваха десетки акции за събиране на средства. За първия учебен ден преподавателите от СУ "Св. Патриарх Евтимий" дори обявиха, че не искат букети с цветя, а вместо това паричките за тях да бъдат дарени, за да се помогне на младия мъж, но... Боян не успя да се пребори.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tuzhno-Boyan-zagubi-bitkata-s-levkemiyata-876789
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.