Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Протестиращи блокирараха пътя Пещера-Батак
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:37 / 04.06.2019Коментари ()3688
©
Недоволни жители на село Нова махала, община Батак блокираха за втори път шосето от Пещера към историческия град в знак на протест, че отсечката от разклона от селото и местността "Вълча поляна“ до разклона на главния път е в окаяно състояние.

Участъкът се нуждае от спешен ремонт, тъй като повече от 30 години не е правен рехабилитация на пътя. Оттук минават и живеещите в съседното село Фотиново. На предишния протест, който се състоя миналия петък, протестиращите бяха подкрепени с присъствието на кмета на община Батак – Петър Паунов, кмета на Нова махала – Ерхан Саатчъ и народният представител Сергей Кичиков, пише Монитор.

Десетки жители на Нова махала се включиха в шествието, което тръгна от селото им и излезе на разклона на пътя Пещера – Батак. Недоволните са готови на 14 юни да блокират сградата на Областната управа в Пазарджик, ако дотогава отговорните институции не вземат мерки и бъдат започнати ремонтни работи по трасето.

Самият губернатор на Пазарджик Стефан Мирев е сезирал с писмо Агенция " Пътна инфраструктура“ за проблема на пътния участък.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Protestirashti-blokiraraha-putya-Peshtera-Batak-873766
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.