Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Камион паркира в двора на ОУ "Васил Левски"
Автор: Мариана Панчева 17:17 / 17.05.2019Коментари ()6142
Малчуганите от Основно училище "Васил Левски" станаха част от уникална международна кампания, посветена на пътната безопасност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В рамките на демонстрацията "Виждам те. Виждаш ме." малчуганите се запознаха със спецификите на движението на камионите, научиха кои са основните рискови ситуации, както и как могат да ги избегнат. След теоретичния урок пък получиха реалната възможност да се качат в кабината на истински камион. 

Пловдивската акция води инспектор Ботьо Гиргинов. Данните, които изнесе той сочат, че до 15 май тази година в Пловдив и областта са регистрирани 244 произшествия на пътя, в тях са загинали 23-ма, а 317 са ранени. 13 от катастрофите са с участието на велосипедисти - при 8 от катастрофите вината е самите велосипедисти, при останалите отговорността е на водачите. 

"Виждам те. Виждаш ме." е международна образователна кампания, към момента се провежда в над 20 страни по света, сред тях и България. Разработена е с фокус върху безопасната интеракция между велосипедисти и камините на пътя.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kamion-parkira-v-dvora-na-OU-Vasil-Levski-870058
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.