Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кипърецът, който прегази ром в Болярино, от години живеел с местна ромка и се грижил за децата й
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:50 / 13.05.2019Коментари ()23107
©
60-годишният Димитракис Пирилис, който бе обвинен, че е прегазил рома Петър Гаджанов с товарния си джип живеел на семейни начала с ромка и трите й деца от друг мъж. Това каза пред "24 часа" кметицата на Болярино Стефка Милева.

"Пирилис е в Болярино повече от 10 г. Не е семеен, живее на семейни начала с местна ромка, която е с три деца от друг мъж. В кравефермата работят няколко души от малцинството", каза тя.

Според нея кипърецът не е бил от кротките жители. Изненадана е обаче, че нарочно е блъснал и убил човек. По думите й преди 3-4 г. избухнал пожар в къщата на чужденеца в Болярино и тя станала необитаема. По тази причина Пирилис се пренесъл с ромката във фермата. Според прокуратурата няма данни убитият Гаджанов да е участвал в палежа.

Кметицата на село Болярино отрече по БНР да знае за заплахи срещу Пирилис, но допусна, че може и да има. Милиева уточни, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа. По думите след инцидента няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда, заяви тя.

Припомняме, че инцидентът стана около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Болярино навлезли в имота на Димитракис Пирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го прегазил. 30-годишният издъхнал на място.

МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми заплашват, че ще я запалят. На 60-годишния бизнесмен е повдигнато обвинение за умишлено престъпление. Повдигнати са обвинения и на двамата роми, нахлули в имота на фермера, имат присъди за кражби. Прегазеният Петър Гаджанов е дълго криминално досие - има 14 присъди за кражби. Ако обвиненията срещу Пирилис се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.


Още по темата: общо новини по темата: 20
07.06.2022 »
11.05.2022 »
24.01.2022 »
30.08.2021 »
30.08.2021 »
25.06.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kipurecut-koito-pregazi-rom-v-Bolyarino-ot-godini-zhiveel-s-mestna-romka-i-se-grizhil-za-decata-i-869155
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.