Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ректорът на МУ пращал дъщеря си в чужбина по европроект, уличиха го в конфликт на интереси
Автор: Мария Морунова 08:50 / 04.05.2019Коментари ()12451
©
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) обвини ректорът на Медицинския университет - проф. Стефан Костянев, в конфликт на интереси. Пловдивският административен съд обаче не подкрепи това твърдение. Това става ясно от решение на съда, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето каква е фактическата обстановка:

Проф. Костянев е ръководил проекта "Докторантско обучение в МУ - Пловдив за Компетентност, Творчество, Оригиналност, Реализация и Академизъм в Науката и Технологиите (ДОКТОРАНТ)" по ОП "Развитие на човешките ресурси". По проекта един от докторантите е дъщерята на Костянев - Снежина Костянева. Тя заедно с другите докторанти получава стипендия, пътувала е и до чужбина два пъти по проекта. Докладите й по проекта са одобрени без забележки. Именно тук КПКОНПИ намира конфликт на интереси.

Констатацията на КПКОНПИ обаче бива обжалвана пред Административния съд от страна на проф. Костянев. И съдът не намира конфликт на интереси. Според него и на другите докторанти докладите са приекти от Костянев без забележки. Така се стига до отмяната на констатацията на КПКОНПИ. Решението на Административния съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rektorut-na-MU-prashtal-dushterya-si-v-chuzhbina-po-evroproekt-ulichiha-go-v-konflikt-na-interesi-867279
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.