Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Грамадата в Дондуковата градина ще бъде премахната след ремонта й
Автор: Мария Морунова 10:15 / 26.04.2019Коментари ()5032
© Plovdiv24.bg
Предстои стартът на реконструкцията на Дондуковата градина, като съвсем скоро се очаква и обявяването на обществената поръчка за това. В проекта обаче не се включва запазването на Грамадата. Грамадата от камъни от протестите срещу БСП и Жан Виденов през 1997 година ще бъде премахната, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Мисля, че й е минало времето. Ако трябва ще сложим една табелка, с която да обясним какво се е намирало тук и защо се е появило. С целия респект и уважение към хората, които са имали идеали, когато са правили камарата, но времето е минало, а тя си е изиграла ролята в исторически план", коментира по този повод кметът Тотев.

През 1997 година в сградата на кметството на район "Централен" на ул. "Христо Г. Данов" се намираше централата на БСП. По време на протестите тогава хората шестваха по Главната и спираха именно пред централата на БСП, където хвърляха камъни по начин, описан в поемата "Грамага" на Иван Вазов. До обекта днес има метална табела с цитат именно от тази поема.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gramadata-v-Dondukovata-gradina-shte-bude-premahnata-sled-remonta-i-865660
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.