Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват новия пешеходен светофар в "Централен", подготвят поставянето на още два
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 16.04.2009Коментари ()3664
© Plovdiv24.bg
Новата светофарна уредба на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и ул. "Родопи", за която Plovdiv24.bg неведнъж е писал, ще бъде официално открита утре. Проектирането и изграждането й е резултат на жалбите, постъпили през 2008 г. в администрацията на район "Централен". Една от тях е с подписка от 173-ма живущи в района.

Изградена е както конструкцията на светофара, така и пониженията на бордюрите по бул. "М. Луиза" и ул. "Родопи", поставени са пътните знаци и е положена съответната маркировка. На кръстовището са ставали инциденти с пешеходци и въпреки мнението на администрацията, че не може основните булеварди на територията на района да бъдат осеяни със светофари, на това кръстовище необходимостта от поставяне на светофар с оглед безпроблемното преминаване на пешеходците, беше наложителна. Изграденият обект е реализиран със средства на районната администрация, набрани от наеми през 2008 г. Поръчката на светофара е струвала на администрацията 29 000 лв, като допълнително са вложени средства и за останалите видове дейности.

Две са кръстовищата, за които кметът на район "Централен" Райна Петрова очаква становище от компетентните органи. Опасни както за шофьорите, така и за пешеходците са кръстовището на ул. "П. Д. Петков" и ул. "Кап. Райчо", както и това на бул. "В. Априлов" и ул. "Д. Николаев". След като се получат становищата, районната администрация ще планира средства за изграждане на светофарни уредби или ще предприеме мероприятия, адекватни на препоръчаното от компетентните институции.


Още по темата: общо новини по темата: 4
17.04.2009 »
31.03.2009 »
30.12.2008 »
18.12.2008 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-noviya-peshehoden-svetofar-v-Centralen-podgotvyat-postavyaneto-na-oshte-dva-86424
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.