Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Говори единият от обвинените за взимане на подкуп в УХТ Пловдив
Автор: Мария Морунова 12:58 / 19.04.2019Коментари ()6077
© Plovdiv24.bg
Единият от обвинените за взимане на подкуп в УХТ Пловдив - проф. Симеон Василев даде обяснения пред съда днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му изпитната работа на студента Боян Атанасов била в купа с изпитни работи на всички студенти. В единия й ъгъл имало написана тройка и той по инерция попълнил тази оценка в протокола и се разписал. Но в този момент видял, че на протокола пише "Механика втора част, проф. Симеон Василев".

"Но аз не преподавам по механика", поясни преподавателят и допълни, че други двама негови колеги преподават и те имат право да изпитват по механика. Това обстоятелство обаче го навело на мисълта, че има измама и отделил работата на Атанасов за проверка. Така и не стигнал до такава, тъй като бил задържан. Съдията по делото - Петко Минев, попита проф. Василев има ли идея въпросният студент дали се е явил на изпита на 12 май 2017 г.

Отговорът бе отрицателен, при което последва друг въпрос - как работата се е озовала при останалите. "Не знам, надявах се разследването да изясни", каза преподавателят. По отношение на другото обвинение срещу професора - за притежание на оръжие и боеприпаси, проф. Симеон Василев заяви, че са на друг преподавател - вече покойник - проф. Иван Иванов, с когото делели един кабинет.

"Той ми е казвал, че ловува и че имал разработка за ВМЗ Сопот. За намерените патрони имам две версии - или са на Иванов, или са подхвърлени, ако не успее първото обвинение", поясни преподавателят. Той отрича вина, заяви, че не познава студента Боян Атанасов, както и другия обвиняем по делото, но за посредничество Димитър Димитров. Делото продължава с обясненията на другите подсъдими - Димитров у Петьо Колев, обвинен отново за посредничество.


Още по темата: общо новини по темата: 33
09.12.2019 »
02.12.2019 »
14.11.2019 »
28.10.2019 »
10.07.2019 »
09.07.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Govori-ediniyat-ot-obvinenite-za-vzimane-na-podkup-v-UHT-Plovdiv-863979
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.