Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Едно от най-старите училища в Пловдив ще отбележи своята 140-годишнина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 19.04.2019Коментари ()3192
© Фейсбук
Едно от най-старите училища в Пловдив - ОУ "Тодор Каблешков", ще отбележи своята 140-годишнина. Събитието ще се състои днес от 18:00 часа във Военния клуб. Училището е основано през 1879 г. от местни граждани с възрожденски дух, собствени средства и доброволен труд.

Днес то привлича ученици с модерната си база и иновативно обучение. Учениците развиват дигитална компетентност и креативно мислене чрез изучаване на нов учебен предмет "Основи на програмирането", с което училището намери място в Списъка на иновативните училища в Република България.

Четването ще премине под мотото "Традиция и новаторство". Ще се потопим в историята на училището и ще проследим неговото развитие. Талантливи възпитаници ще пленяват с вокални, инструментални и танцови изпълнения, а най-малките сред тях - със звездна актьорска игра. На събитието е посветен авторски химн на училището, който ще бъде представен за първи път на 19.04.2019 г.

Съпътстващи събития през годината са: Изложба на изделия на таланти от група "Приложни изкуства", която ще се състои в Читалище "Н.Й.Вапцаров", кв. "Прослав"; Конкурс за съчинение на тема "Моето училище в бъдещето", в което очакваме възпитаниците на училището да развихрят своето въображение и да начертаят формите на мечтания от тях храм на знанието.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Edno-ot-nai-starite-uchilishta-v-Plovdiv-shte-otbelezhi-svoyata-140-godishnina-863881
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.