Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Какво ще се случи с изоставеното от майка си в Пловдив болно детенце? Нуждае се от грижи и любов!
Автор: Мариана Панчева 14:28 / 18.04.2019Коментари ()8255
© Plovdiv24.bg
Поредният случай на изоставено от майка си болно детенце потресе Пловдив, десетки хора с добри сърца поискаха да помогнат на момиченцето, което страда от сърдечно заболяване и към момента се намира в детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги". За него се грижат майки - доброволки от фондация "Българска памет".

"Към момента майката не е подписала декларация, че се отказва напълно от детенцето си", заяви за Pлovdiv24.bg директорът на "Социално подпомагане" Надя Танева. "Поели сме емоционалната подкрепа и на детето, и на семейството".

"Момиченцето има нужда от любов и грижи", подчерта Танева. "Има много хора, които си казват: "Искаме да гледаме това дете", след като са видели репортажа. Но нека имат предвид, че не става дума за предмет, нещата не се случва по този начин. Процедурите за приемните семейства са регламентирани, има си изисквания", обърна се тя към пожелалите да вземат момиченцето за гледане.

"Благодаря на хората с добри сърца, има много такива, но клиниката най-добре знае за конкретните нужди на детенцето и ако някой иска да помогне, най-добре да съгласува желанието си с лекарите", поясни за тези, които искат да дарят помощ, пари, дрешки, играчки или внимание чрез присъствие. 

Иначе следващите стъпки са - когато състоянието на момиченцето се подобри, то ще отиде в Център за временно настаняване с постоянна медицинска грижа (предвид здравословните проблеми, които има и нуждата от лекарско наблюдение). "За нас като социални и за лекарския екип това е най-адекватната мярка", категорична бе Надя Танева. За момента няма приемно семейство, което да бъде разглеждано като кандидат за момичето.


Още по темата: общо новини по темата: 3
19.04.2019 »
18.04.2019 »
17.04.2019 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kakvo-shte-se-sluchi-s-izostavenoto-ot-maika-si-v-Plovdiv-bolno-detence-Nuzhdae-se-ot-grizhi-i-lyubov-863681
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.