Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Природонаучният музей в Пловдив организира пролетно почистване край река Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 30.03.2019Коментари ()2939
©
Регионалният природонаучен музей - Пловдив организира пролетно почистване край река Марица, съобщиха от пресцентъра на музея, цитирани от БТА. 

Южният бряг на реката до Гребната база е привлекателно място за отдих и спорт. Но след посещението си на местността, много хора оставят отпадъци, което е довело до образуване на малки бунища. 

Доброволното събиране и премахване на отпадъците от района ще се състои на 14 април, от 10,00 часа в началото на гората до Гребната база. Инициативата е подкрепена от община Пловдив, като ще бъде организирано извозването на събраните отпадъци. Необходимите материали (ръкавици, чували, кепчета) ще бъдат осигурени от музея, като на място ще бъде посочено къде ще се оставят събраните отпадъци. 

Представители на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и студентски клуб "Есетра" също подкрепят инициативата и се включват в призива за по-чист и зелен град, се посочва още в съобщението.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prirodonauchniyat-muzei-v-Plovdiv-organizira-proletno-pochistvane-krai-reka-Marica-859352
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.