Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Училището на Марково е №1, в Пловдив и областта обраха наградите
Автор: Мариана Панчева 17:36 / 13.03.2019Коментари ()9762
Училището в село Марково е големият победител в проекта на световната корпорация "Нестле" "За по-здрави деца". Новината за читателите на Plovdiv24.bg споделиха щастливи родители на призьорите.

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" печели първа награда в конкуренция на около 120 училища от цялата страна. Тя е в размер на 10 000 лева, които ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на полезни навици у малчуганите - в случая планът е за обособяване кът на открито с пикник зона. 

"Обрахме наградите", коментира за репортер на Plovdiv24.bg и шефът на РУО Пловдив Иванка Киркова. По думите й в кампанията са се включили 30 училища и 2400 деца от Пловдив и областта, което е най-много от цяла България. 

На второ място се нарежда софийско школо, бронзът е за ОУ "Гео Милев" в село Белозем. Пловдивското училище "Петко Славейков" е носител на специалната награда и за децата презентация ще направи шеф Жоро Иванов. Иванка Киркова и РУО - Пловдив като цяло пък получиха специална грамота за изключително активното си участие.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchilishteto-na-Markovo-e-1-v-Plovdiv-i-oblastta-obraha-nagradite-855438
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.