Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Напрежение! Поискаха оставката на шефа на голяма пловдивска болница!
Автор: Васил Динев 13:33 / 06.02.2019Коментари ()15624
Служители от болница "Свети Мина" са започнали подписка, с която искат оставката на управителя на лечебното заведение и увеличение на заплатите си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. От вчера до момента са я подкрепили 45 души от 300 работещи в бившата Първа градска. Това стана ясно на днешното събрание там. До него се стигна, тъй като преди месец медицинските сестри на три от отделенията подадоха предизвестия за напускане. А мотивите за исканата оставка са, че управителят д-р Генади Странджев е виновен за лошото финансовото състояние на "Свети Мина".

В рамките на този месец, в който текат предизвестията на медицинските сестри, са проведени разговори с РЗОК, откъдето са им обещали увеличение на лимита и на заплатите. Това обаче може да стане от септември. Дотогава болницата трябва да покаже, че може да защити и изработи по-висок лимит. Така от подалите предизвестия по-голямата част вече са ги оттеглили. Останали са 4-5 сестри, които все още са с предизвестия. Последният им работен ден ще е утре, ако не променят мнението си.

"Възможност за работа има във всички отделения на болницата, дефицит има само в едно. Където има екип от хора, ще се работи. В отделенията, където няма екип, ще се търсят кадри. Към момента се изчаква и дали и последните сестри няма да оттеглят молбите си за напускане", обясни на събранието д-р Пламенка Първанова - зам.-управител на болницата и допълни, че макар и с малко заплатите на медицинските сестри са вдигнати - до 600 лева.

На събранието стана ясно, че в последната една година служителите в болницата получават заплатите си. А шефът на кардиологичното отделение - д-р Цветан Деведжиев, заяви, че ще е най-добре докато се чака увеличение на лимита на здравното заведение, да се отпускат средства от местната управа, с които да се изплащат заплатите.

От своя страна Флора Димитрова от синдикалната организация на КТ "Подкрепа" в болницата заяви, че смяната на управителя би решила проблема на Първа градска болница.

"И зам.-кметът Розалин Петков, и шефката на Здравната каса бяха категорични, че МБАЛ "Св. Мина" няма да бъде закрита. Важното е в следващите месеци да покажем, че можем да покрием, да защитим по-високи лимити", смята още Димитрова.



Още по темата: общо новини по темата: 66
08.09.2023 »
22.08.2023 »
09.12.2022 »
25.10.2022 »
04.08.2022 »
02.08.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Naprezhenie-Poiskaha-ostavkata-na-shefa-na-golyama-plovdivska-bolnica-847537
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.