Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задава ли се транспортен хаос на Сточна гара заради новия мол?
Автор: Васил Динев 10:02 / 14.01.2019Коментари ()26775
Задава ли се нов транспортен хаос на Сточна гара? Това се питат през последните дни запознати с инвестиционните намерения покрай изграждането на новия огромен търговски център в сърцето на Пловдив.

Инвеститорите искат да се изградят две нови кръгови, които да обслужват инфраструктурните интереси на МОЛ-а на Сточна гара, които да бъдат свързани помежду си от частна улица.

Специалисти обаче твърдят, че това най-вероятно ще предизвика транспортен хоас в района. Освен това частната улица, която ще свързва двете нови кръгови, не решава никакви градоустройствени проблеми и самият факт, че е частна, я прави опасна. Каква е гаранцията, че един ден инвеститорите няма да сложат бариера там и да затапят окончателно движението?

Ако улицата (маркирана в червено на схемата по-горе) е обществена, може би щеше да е полезна, защото ще позволява на част от трафика от по булевард "Найчо Цанов" да "пропускат" голямото кръстовище на Сточна гара.

Дори и при този вариант обаче появата на две кръгови на и без това натоварените булеварди би предизвикало транспортна тапа, категорични са специалисти, запознати с проблемите на градския трафик.

През първата половина на 2018 г. NEPI финализира придобиването на терена с площ от над 2,9 хектара, който се намира в съседство с друг придобит неотдавна парцел. Така в момента компанията притежава терен от над 6,5 хектара във втория по големина град в България, върху който трябва да се изгради новият търговски център. Фондът отбелязва, че интересът от страна на бъдещите наематели е висок и продължава работата по издействането на необходимите разрешителни преди започването на строителството.


Още по темата: общо новини по темата: 7
17.09.2018 »
15.09.2018 »
03.12.2015 »
21.11.2014 »
05.07.2013 »
14.12.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zadava-li-se-transporten-haos-na-Stochna-gara-zaradi-noviya-mol-841799
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.