Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината готви 2 000 000 лв. за имоти по ключови проекти
Автор: Мариана Панчева 09:00 / 13.01.2019Коментари ()4558
© Plovdiv24.bg
2 000 000 лева са разходите, които Община Пловдив планира да задели за отчуждаване на имоти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Средствата са заложени в списъка с капиталовите разходи за тази бюджетна година, самият бюджет пък трябва да бъде гласуван на общинска сесия в края на януари.

Проверка на Plovdiv24.bg в Проектa на годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2019 година сочи, че за отчуждаване са отредени имоти, свързани с някои от най-важните инфраструктурни проекти на града под тепетата като реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе в обхвата на Община Пловдив от бул. "Дунав до землищната граница с община Марица; в списъка за отчуждаване е поземлен имот по плана на "Отдих и култура – север", необходим за обект "Нов пътен мост над р. Марица с развръзки на продължението на бул. "Копривщица" - запад", а също и имоти във връзка с разширението на бул. "Васил Априлов" - запад и разширението на бул. "Васил Априлов" - изток. Два са имотите, които Общината смята да отчужди за разширението на ул. "Гладстон".

Един имот е още стои в списъка за отчуждаване във връзка с реконструкцията на бул. "Северен" в участъка от моста на "Адата" до "Карловско шосе" - I етап, а 9 са имотите, касаещи реконструкция на бул. "Северен" в участъка от моста на "Адата" до "Карловско шосе" - II етап. В плана са още два имота за нереализирана пътна връзка на надлез "Родопи". 

За пловдивчани е интересно да научат, че са включени имоти за отчуждаване във връзка с Продължението на ул. "Македония" от бул. "Никола Вапцаров" до бул. "Александър Стамболийски" по плана на кв. "Въстанически – юг", Продължението на ул. "Македония" по плана на Смесена многофункционална зона "Юг" и Продължението на ул. "Македония" по плана на кв. "Остромила – Беломорски".

5 пък са поземлените имоти, посочени за ул. "Даме Груев" в участъка от ул. "Македония" до "Кукленско шосе". 

Годишната програма на Общината също трябва да бъде приета от пловдивския Общински съвет на сесия през януари.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-gotvi-2-000-000-lv-za-imoti-po-klyuchovi-proekti-841627
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.