Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В "Южен": 5 проекта за още 200 паркоместа чакат финансиране
Автор: Мариана Панчева 10:15 / 01.01.2019Коментари ()4894
© Plovdiv24.bg
Пет проекта за общо около 200 паркоместа има готовност да изпълни администрацията на район "Южен". Това разказа за читателите на Plovdiv24.bg кметът на района Борислав Инчев.  

"Проблемът с паркирането е сериозен и за съжаление не виждам да се реши в следващите години. Като част от решението му сме подготвили няколко проекта, за 5 от тях имаме проведени процедури, сключени договори с изпълнители и при наличие на финансиране, ще може да ги реализираме", обясни той.

Те обхващат почти 200 места и то на невралгични места: това са бул. "Александър Стамболийски" с номера от 36 до 54 и с номера от 68 до 84, ул. "Иван Гарванов" с ул. "Нева", ул. "Спартак" и ул. "Асен Христофоров".

"За всяко едно от тях инвестициите са сериозни, но това е защото предвиждаме интегриран подход и решаване не просто на проблемите с изграждането на паркоместа, а с осветлението, настилката, походите и изобщо с изграждане на условията така, за да се каже, че това са образцови паркинги."

Що се отнася до кампанията за премахване на гаражните клетки и обособяване на места за паркиране по Общинската наредба, то към края на годината те ще надхвърлят 400, поясни Инчев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Yuzhen-5-proekta-za-oshte-200-parkomesta-chakat-finansirane-838870
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.