Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Полицаят, набил мъж във Велинград, даден на прокуратурата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:20 / 31.12.2018Коментари ()4738
© bTV
Полицаят, който нападна мъж на бензиностанция във Велинград, ще бъде съден за едро хулиганство.

Срещу него е образувано дисциплинарно производство със заповед на шефа на пазарджишката Областна дирекция на МВР ст.комисар Йордан Рогачев. Проверката ще трябва да изясни и защо в работно време униформен въоръжен служител е приложил физическа сила срещу гражданин заради личен конфликт.

Самият потърпевш разказа за неприятната случка пред bTV. Освен вътрешното разследване на полицейската дирекция случаят се разследва и от Районната прокуратура във Велинград. Злоупотребилият със служебното си положение ще бъде преместен в Районното управление на МВР в Септември.

Както се оплака Иван Китанов, той е бил нападнат на бензиностанцията от униформения полицай, а ръкопашната атака била заснета от охранителна видеокамера. Случката е станала на 16 декември, когато Иван бил нощна смяна на въпросната бензиностанция. Пред обекта спрял полицейски автомобил, от който слязъл служителят на реда и започнал да налага с юмруци мъжа. " Имахме кратък разговор и след това се стигна до саморазправа“, разказа пред камерата потърпевшият.

Той уточнява, че конфликтът между него и полицая е на лична основа и е от половин година. Веднага след това Китанов се обадил на телефон 112 , изпратен бил друг екип полицаи, които снели показания и от двамата. Непосредствено след случилото се велинградчанинът е подал жалба до полицейското управление в курортния град, както и до министъра на вътрешните работи.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Policayat-nabil-muzh-vuv-Velingrad-daden-na-prokuraturata-838816
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.